Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

γάμος στην εποχή μας

  Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι για τους οποίους φτάνει ένα ζευγάρι σε γάμο στις μέρες μας

  Η αλλαγή εποχής για την χώρα μας είναι  γεγονός…  Η Ελλάδα μας γυρνάει  σελίδα και γράφει ιστορία πολύ διαφορετική  από αυτό που ζούσαμε τόσο χρόνια. Κρίση, άγχος, ανασφάλεια, ανεργία… λέξεις που καθημερινά φτάνουν στα αυτιά  μας και ταλανίζουν το μυαλουδάκι μας. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;  Κατάφεραν όλα αυτά να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, τη συμπεριφορά, τις συνήθειες, τα «θέλω» του Έλληνα που ξέρει τι θα πει «ήθη και έθιμα», που ακόμη και αν είναι in fashion δεν ξεχνά και την παράδοση, που ξέρει τι θα πει «περνάω καλά», που ξέρει τι θέλει και ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ;;;; Αρκούν η οικονομική κρίση και η ανεργία για να αποτρέψουν ένα ζευγάρι να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου; Όχι!!! Τα ζευγάρια εξακολουθούν να παντρεύονται και στην κρίση!!! Ποιοι πιστεύετε όμως, ότι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ζευγάρι να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας ( ή του δημαρχείου); Εγώ κάθισα, σκέφτηκα και σας παραθέτω τους λόγους που κατέγραψα.

  Μπούρου μπούρου μαμάς ή πεθεράς
«Παιδί  μου,  πότε θα παντρευτείς εσύ; Να νοικοκυρευτείς, να κάνεις και κανένα παιδάκι; Θα περάσουν τα χρόνια… Εγώ  πότε θα δω εγγονάκι;;;  Η κυρα Μαρία τρία εγγονάκια έχει. Εγώ θα ζήσω τέτοιες χαρές;» Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω…. παντρεύεσαι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μόρια
Πώς θα αποκτήσεις λίγα μόρια; Κάτι παραπάνω στο μισθό σου; Ίσως έναν διορισμό; Η λύση που βρήκαν πολλά ζευγάρια για αυτό το θέμα- και είναι πλέον της μόδας - είναι ο γάμος!!!

Αγάπη και έρωτας
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται μετά τα παραπάνω υπάρχει και η αληθινή αγάπη, ο έρωτας που μπορεί να σε οδηγήσουν στο «I do». Όταν πιστέψεις ότι βρήκες το άλλο σου μισό, τον άνθρωπο που σε γεμίζει και σε απογειώνει, που σε ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικά πλασμένους, τότε ρίχνεις άγκυρα και απολαμβάνεις τη ζωή δίπλα του.

Εγκυμοσύνη
Σύνηθες φαινόμενο πια, η εικόνα της νυφούλας που ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με φουσκωμένη την κοιλίτσα. Το νυφικό αγκαλιάζει και σκεπάζει τρυφερά τον καρπό ενός έρωτα,  την ώρα που δίνονται όρκοι αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης. Μια ξαφνική εγκυμοσύνη λοιπόν, αρκεί για να χορέψουμε τον Ησαΐα.
Απόκτηση παιδιού
Ένας  τελευταίος λόγος  είναι η απόκτηση ενός παιδιού. Όταν βρεις λοιπόν, τον  άνθρωπο που ψάχνεις για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου  μαζί του, το αμέσως επόμενο βήμα για να ολοκληρωθεί η ευτυχία είναι ο ερχομός ενός «σπόρου». Είναι πολλοί οι γονείς που επιθυμούν η γέννηση του μωρού τους να πλαισιώνεται από τον γάμο τους. 
Δεν έχει σημασία τόσο ο λόγος όσο η  κατάληξη. Και όταν αυτή είναι ο  γάμος τότε… RESPECT!!!


φωτογράφος γάμου Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου