Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ποιές βέρες να διαλέξουμε;

Γάμος και Βέρες. Χρυσές ή λευκόχρυσες; Παραδοσιακό-κλασικό ή συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου; Τι θα επιλέγατε εσείς για το δαχτυλίδι της υπόσχεσης και της δέσμευσης;

  Χωρίς αμφιβολία η χρυσή βέρα είναι διαχρονική. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τόσο οι βέρες στο γάμο όσο και τα κοσμήματα - δώρα στο ζευγάρι ήταν χρυσά. Ο κίτρινος χρυσός είναι η κλασσική επιλογή, και επειδή ο γάμος είναι μία κατ’ εξοχήν παραδοσιακή τελετή οι περισσότεροι καταλήγουν στις παραδοσιακές βέρες από κίτρινο χρυσό και μισοστρόγγυλη διατομή.


  Εδώ και κάποια χρόνια όμως έκανε την εισβολή του ο λευκόχρυσος. Πολλοί νέοι το επιλέγουν αφού όπως λένε δεν είναι τόσο “ βαρύ” όσο ο χρυσός, είναι μοντέρνος και …. συνδυάζεται πιο εύκολα. Οι γαμπροί συνήθως επιλέγουν λευκόχρυσο πιθανόν γιατί δεν τους θυμίζει με τόση έμφαση ότι η ζωή τους περνάει σε άλλο επίπεδο.
  Καθιερωμένα υλικά θεωρούνται ο χρυσός (συνήθως ένα πιο ανθεκτικό μίγμα του με χαλκό, κασσίτερο και βισμούθιο), η πλατίνα (παρέχει καλύτερο δέσιμο και θεωρείται υποαλλεργική) και ο λευκόχρυσος, με το τιτάνιο και το επιροδιωμένο χρυσό να είναι οι πιο trendy επιλογές. Μάλλον η τελική επιλογή δεν έχει να κάνει με την τάση της μόδας αλλά με το προσωπικό γούστο των μελλονύμφων.
  Για σας που είστε ακόμα σε δίλλημα αξίζει να αναφερθεί και η δυνατότητα οι βέρες να είναι διμεταλλικές. Ο συνδυασμός συνήθως γίνεται με κίτρινο και λευκό χρυσό, και μπορείτε να βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις με αυτό τον συνδυασμό.
  Η αγορά διαθέτει πραγματικά ενδιαφέρουσες και για όλα τα γούστα προτάσεις για πιο διαφοροποιημένες βέρες - σκαλισμένη επιφάνεια, εναλλαγή υλικών, σχήματα, ρίγες, χαραγμένα σύμβολα - αλλά η κλασική βέρα είναι πράγματι κορυφαία επιλογή.

  Το όνομά του γαμπρού στη βέρα της νύφης και αντίστροφα, η ημερομηνία του αρραβώνα, του γάμου ή κάποιο «σημάδι» της κοινής συμβολιστικής γλώσσας, χαράσσονται στο εσωτερικό μέρος.
Υπάρχουν και κάποια ζευγάρια που επιλέγουν να διακοσμήσουν τις βέρες με ένα μικρό διαμάντι ή άλλους πολύτιμους λίθους, αφού προηγουμένως καμφθεί η αντίσταση του γαμπρού, αλλά  η γοητεία του κλασικού, άμεμπτου κύκλου παραμένει αναμφισβήτητη.


  Τέλος, για σας που ενδιαφέρεστε και για το οικονομικό, αν ο προϋπολογισμός για τις βέρες είναι μικρός προτιμήστε απλές βέρες όπως για παράδειγμα οι κλασσικές βέρες με μισοστρόγγυλη διατομή. Όσο πιο πολύπλοκο το σχέδιο τόσο ανεβαίνει το κοστολόγιο. Οι διμεταλλικές βέρες είναι αρκετά ακριβότερες από αυτές με ένα μέταλλο, γιατί η εργασία συνένωσης των δύο μετάλλων είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Η πλατίνα επειδή είναι ένα ακριβό και δυσκολοδούλευτο υλικό έχει ως αποτέλεσμα οι πλατινένιες βέρες είναι πολύ ακριβότερες.

Τελικά  θα διαπιστώσετε ότι η επιλογή της βέρας είναι εύκολη υπόθεση…Το παν είναι να αποφασίσει ο καλός σας να σας την περάσει στο δεξί.

Γράφει για το www.stargamos.gr
Κωνσταντινίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου